Arwos A/S

Pressemeddelelser fra Arwos

Læs de seneste pressemeddelelser fra Arwos her.

På denne side finder du de seneste pressemeddelelser fra Arwos,

Klik på pilene herunder og læs de enkelte pressemeddelelser.

22-04-2025: Arwos justerer åbningstiderne i butikkerne

Fra den 5. maj indfører Arwos nye åbningstider i butikkerne i Padborg og Aabenraa. Ændringen giver mere tid til klargøring i butikkerne og bedre service af kunderne i selve åbningstiden.

Som led i en forsøgsordning til og med årets udgang tilpasses åbningstiderne i Arwos’ butikker. Butikken i Padborg holder åbent på hverdage fra kl. 12.00 til 17.00, mens butikken i Aabenraa desuden holder åbent om lørdagen fra kl. 10.00 til 14.00. Søndage er begge butikker lukkede.

De nye åbningstider giver mere tid til at klargøre butikkerne og Ressourcebanken samt til at bemande Servicespottet i Aabenraa. Det er stedet på genbrugspladsen, hvor man kan aflevere ting til direkte genbrug, og det vil fortsat være åbent om søndagen. Der vil også være en butiksmedarbejder i Padborg om søndagen.

– Vi vil sikre, at vores kunder stadig kan få den nødvendige hjælp og vejledning, samtidig med at vi får mere tid til at optimere de andre services, som fx Servicespottet og vores Ressourcebank. Når butikkerne åbner senere, er vores medarbejdere færdige med at sætte på hylderne og kan fokusere på kundebetjeningen i åbningstiden, siger Carsten Petersen, afdelingsleder hos Arwos Affald.

Fokus på service og ressourcer

Arwos ønsker med forsøget at afprøve en mere fleksibel organisering af arbejdet i butikkerne, så medarbejderne kan bruge mere tid på at forberede materialer og ydelser, der kommer både borgere og institutioner til gode.

– Medarbejderne i butikkerne spiller en vigtig rolle i at sikre, at ressourcerne udnyttes bedst muligt. Når de får mere tid til klargøring og rådgivning, kan vi også styrke den samlede kundeoplevelse og understøtte vores mål om mere genbrug og cirkulær økonomi, forklarer Carsten Petersen.

Arwos vil løbende evaluere ordningen og indsamle erfaringer frem mod årets udgang.

– Det er vigtigt for os at teste nye måder at organisere arbejdet på. Vi glæder os til at se, hvordan de nye åbningstider fungerer i praksis, og hvordan vi kan bruge erfaringerne til at forbedre vores service endnu mere, afslutter Carsten Petersen.

Fakta: Nye åbningstider gældende fra 5. maj 2025

Padborg og Aabenraa butikker:
• Hverdage: 12.00 – 17.00
• Lørdage (kun Aabenraa): 10.00 – 14.00
• Søndage: Lukket i begge butikker

20-03.2025: Arwos fordobler mængden af direkte genbrug på to uger 

Arwos har gennem de sidste to uger testet et nyt initiativ, der skal sikre, at flere materialer og genstande bevares i kredsløbet i stedet for at ende som affald. Forsøget med et genbrugs-pitstop på genbrugspladserne i Aabenraa og Padborg har allerede givet positive resultater, idét mængden af direkte genbrug er blevet fordoblet. 

“Vi ville jo gerne teste en hypotese om, at vi kan tage mere fra, og det har vi bevist. Vi holder mere inde i loopet  fremfor at materialerne bliver smidt væk. Faktisk har vi fordoblet mængden af direkte genbrug på de første to uger. Kunderne er glade, og vi er glade,” siger Carsten Petersen, afdelingsleder i Arwos Affald. 

Stort engagement fra kunderne
Forsøget indebærer, at Arwos-medarbejdere aktivt hjælper kunderne med at sortere genstande, der kan bruges igen. Dette har vist sig at have stor effekt, og kunderne har taget godt imod initiativet. Den seneste kundeundersøgelse viser en tilfredshedsscore på 9,04 ud af 10, især fordi genstandene også går til skoler, institutioner og udsatte borgere i kommunen. 

“Kundernes tilbagemeldinger er, at det giver værdi på flere parametre. Det er til at forstå, når tingene bl.a. går til den lokale skole. Det gør genbrug mere nærværende og konkret for kunderne,” fortæller Carsten Petersen. 

Læringspunkter og justeringer undervejs
Forsøget har også givet vigtige erfaringer, som Arwos bruger til at optimere processen. Blandt andet har det vist sig at være fordelagtigt at møde kunderne tidligere på pladsen for at sikre en bedre afvikling af trafikken. Der har været nogle logistiske udfordringer med de store mængder, men de bliver løst hen ad vejen, og langt de fleste kunder har vist forståelse, selv når der har været lidt ventetid. 

Bredere perspektiv på genbrug
Forsøgsperioden med genbrugs-pitstoppet er en del af Arwos’ overordnede strategi for at styrke den cirkulære økonomi og give tingene et længere liv. Forsøget har allerede vist, at der er et stort potentiale i at tage endnu flere materialer fra til genbrug. 

“Når forsøget er afsluttet, laver vi en evaluering, som vi tager med i overvejelserne om, hvordan fremtidens genbrugspladser skal indrettes. Det er vigtigt, at både kunder og medarbejdere bliver tilgodeset. Derfor er jeg glad for Arwos Pitstop-forsøget og alt det, vi lærer lige nu,” siger Kjeld Hansen, formand for Arwos’ bestyrelse. 

Forsøget fortsætter til og med den 11. april. 

26-02-2025: Arwos indfører pitstop for at afdække genbrugs-potentiale

Arwos er på jagt efter det affald på genbrugspladsen, som umiddelbart kan genbruges.

Som et forsøg etableres et genbrugs-pitstop på genbrugspladserne i Aabenraa og Padborg. Her vil medarbejdere i Arwos være særligt opmærksomme og pille ting og materialer op af trailere og ud af bagagerum, som kan genbruges og øge serviceniveauet, så sorteringen bliver endnu bedre. Også af ting som i dag ender i containerne.

– Forsøget med genbrugs-pitstop skal give os et billede af, hvad potentialet er i at få affald ud af containerne. Det er væsentligt at vide, inden vi omsætter Kommunens ambitiøse affaldsplan, fortæller Kjeld Hansen, bestyrelsesformand i Arwos.

I forsøgsperioden fra 3. marts til 11. april bliver genbrugspladsens øverste plads i Aabenraa og pladsen i Padborg ensrettet. Al trafik ledes gennem genbrugs-pitstoppet, hvor flere medarbejdere står klar til at vejlede og tage ting og materialer fra, så mindre mængder affald ender i containerne.

– På de mest belastende tidspunkter kan der opstå kø. Derfor håber jeg, at folk er tålmodige, lyder appellen fra afdelingsleder fra Arwos Affald, Carsten Petersen.

Genbrug er sund fornuft

I 2024 vedtog byrådet en affaldsplan, som betyder, at Arwos skal arbejde meget mere målrettet med, hvad der kaldes cirkulær økonomi. Det betyder, at affaldsselskabet skal sætte mere affald i kredsløb igen.

– Det kan blandt gøres ved at skoler og institutioner får adgang til materialer, de måske ellers har svært ved at finansiere. Det giver dem flere muligheder for læring omkring forbrug og bæredygtighed. Med forsøget får vi et indblik i, hvor stort potentialet er, siger Carsten Petersen.

Ifølge Carsten Petersen handler den tilgang også om sund fornuft.

– Mange tror vi tjener på affaldet, men virkeligheden er at det meste koster at bortskaffe. Et tons indetræ koster 290 kr. at komme af med, på en måned kan vi modtage over 140 tons.   Så ved at lægterne får et nyt formål i f.eks. et sløjdlokale, så reducerer det bortskaffelsesudgifterne. I mine øre er det også bare sund fornuft, fortæller Carsten Petersen.

 

Vil være blandt de bedste i Danmark

Den ekstra indsats synes kunderne klar til. I efteråret 2024 gennemførte Arwos en kundeundersøgelse blandt 504 repræsentativt udvalgte kunder. 87 % var enige i, at de gerne ville sortere affaldet til genbrugspladsen mere, ”hvis mere affald kan bruges af andre”.

Det glæder afdelingsleder Carsten Petersen.

– Jeg glæder mig over, at vi har opbakning fra kunderne. De er nok også vandt til, at vi har det fokus. Vi har i årevis haft målrettede indsatser, som gør os til førende på landsplan. Alligevel kan vi se, at der er et potentiale i flere containere, siger Carsten Petersen.

Siden 2022 har Arwos vejet det ”affald”, som flyttet fra genbrugspladserne over i butikkerne. Det er blevet til i alt 3140 tons. Den mængde vil Arwos gerne øge og fastholde placeringen som nogle af de bedste i Danmark, til at tage fra til direkte genbrug.

– Jeg er optaget af, at Arwos også i fremtiden flytter rammen for, hvordan vi genbruger og bruger ressourcerne klogere. Derfor glæder jeg mig til, at genbrugs-pitstoppet skal gøre os klogere i fremtiden, siger Kjeld Hansen.

31-01-2025: Aabenraa Kommune og Arwos annullerer FRO-projekt om Teknisk Vand

Projektet om et Teknisk Vand-anlæg, som Aabenraa Kommune og Arwos har fået bevilget penge til fra Erhvervsstyrelsen, bliver i første omgang annulleret, da det ikke er muligt at leve op til tidsplanen på tre år.

I december 2024 offentliggjorde Fonden for Retfærdig Omstilling under Erhvervsstyrelsen, at Aabenraa Kommune og Arwos fik bevilget 35 millioner kroner til at udvikle et Teknisk Vand-anlæg, der kan levere ultrarent vand til Power-to-X-produktion i stor skala.

Projektet bliver nu annulleret, da en række årsager desværre indebærer, at tidshorisonten på tre år, som er en forudsætning for bevillingen fra Erhvervsstyrelsen, ikke kan overholdes.

– Vi kan desværre ikke få enderne til at mødes i tidsplanen, så vi bliver nødt til at annullere en ellers meget spændende kontrakt. Arbejdet med brintrøret til infrastrukturen er blevet forsinket, og det gør, at det bliver umuligt at få arbejdet i mål i den afsatte periode. Dertil kommer, at Energinets udrulning i området sker langsommere, end vi havde håbet på. Det lagt sammen gør, at vi ikke inden for projektets treårige periode, kan nå at etablere anlægget, siger direktør i Arwos, Ole Damm og fortsætter:

– Jeg er meget ærgerlig over, at vi er nødt til at tage dette skridt, men jeg er også på det rene med, at vi trækker os allerede nu i stedet for at forsøge at nå noget halvfærdigt på en urealistisk periode.

De bevilgede 35 millioner kroner skulle blandt andet have finansieret dele af rørlægningen, som nu i stedet skal finansieres at aftagerne af teknisk vand og ikke af bevilgede penge fra Fonden for Retfærdig Omstilling. Desuden betyder annulleringen også, at samarbejdet med Danmarks Tekniske Universitet i første omgang ikke bliver videreført.

Hos Aabenraa Kommune er man også ærgerlige over, at projektet i første omgang annulleres, men man håber på, at de gode erfaringer i projektet ikke er spildte.

– Vi har en god og intensiv dialog med Erhvervsstyrelsen om, at det fortsat er et godt projekt, som dog ikke kan finansieres for nuværende, da det ikke opfylder tidsrammen. Derfor håber vi, at vi på et senere tidspunkt kan opnå tilsagn om en bevilling, siger kommunaldirektør Tom Ahmt og fortsætter:

– Vi arbejder fortsat ufortrødent videre på løsninger på området, så vi kan levere teknisk vand og ressourcer til de virksomheder, der gerne vil arbejde med vedvarende energi i Aabenraa Kommune.

16-09-2024 – Asfalt-arbejde holder genbrugsplads lukket et døgn

 Torsdag den 19. september holder genbrugspladsen og butikken i Aabenraa lukket, fordi der skal lægges ny asfalt.

– De 174.000 besøgende om året sætter spor. Derfor skal vi have lagt et nyt slidlag af asfalt fra rundkørslen og ind på genbrugspladsen, forklarer Carsten Petersen, afdelingsleder for Arwos Affald.

Den såkaldte ”Åben Plads” med adgang uden for almindelig åbningstid vil også være lukket. Lige så vil kundeservice være lukket for fysisk fremmøde, men her vil kunderne kunne kontakte os på telefonen.

Arbejdet ventes færdigt, så der er normale åbningstider igen fredag.

 

03-07-2024 – Carsten Petersen bliver ny leder af Arwos Affald

Den 1. juli 2024 tiltræder Carsten Petersen som ny afdelingsleder for Affald i Arwos i Aabenraa.

Carsten Petersen har været affaldskonsulent i Arwos siden 2021, og han har bl.a. været projektleder på udrulningen af den nye nationale affaldssortering. Han kom til Arwos fra en stilling i Redux i Kolding.

– Carsten har gennem flere år i Arwos vist, at han er et ledelsestalent med et stort overblik og evner til at gennemføre meget krævende projekter. De egenskaber er vigtige, når vi ser ind i den affaldsplan, som pt. er i høring, udtaler Ole Damm, direktør i Arwos.

Carsten Petersen afløser Carsten Jürgensen, som har været leder siden 2020. Forud for dette har Carsten Jürgensen siddet i Arwos’ bestyrelse som forbrugerrepræsentant fra 2014-2020. Carsten Jürgensen har valgt at prøve nye kræfter som selvstændig.

– Jeg vil gerne takke Carsten Jürgensen for at have været en energisk og ambitiøs leder i en foranderlig tid. Han har stor aktie i, at Arwos er en god arbejdsplads med grønne mål, udtaler Ole Damm.

15-05-2024 – Overskud dækker over rekordhøje investeringer hos Arwos

Når Arwos den 14. maj ringer ind til generalforsamlingen kan forsyningsselskabet præsentere et regnskab for 2023 med et overskud på 54 mio. kr.

Der er specielle regler for, hvordan Arwos skal opstille regnskaberne. Derfor betyder overskuddet ikke at der er flere penge på kistebunden, forklarer bestyrelsesformand Kjeld Hansen.

– Når vi eks. gennemfører en kloakseparering i Løjt, så betaler vi naturligvis udgiften til entreprenører på én gang. Men når disse udgifter skal bogføres i regnskabet, så skal de afskrives over 75 år. Når man kigger ned i et koncernregnskab som det i Arwos og enøjet ser på årets resultat, kan der gemme sig andre historier bag, siger Kjeld Hansen (K), bestyrelsesformand i Arwos.

Rekordhøje investeringer
Afskrivningsreglerne på 75 år skal sikre, at regninger fra kloakerings- og separeringsprojekter spredes ud over de generationer, som faktisk bruger dem. Og sådanne projekter er der rigtige mange af i disse år.

– Hos Arwos er der et nødvendigt fokus på at renovere og tilpasse kloakken, så det er bedre rustet til klimaforandringer og en optimeret drift. Igen i år sætter vi investeringsrekord i Arwos Spildevand. Der er investeret ca. 150 mio. kr. i kloakseparering i eks. Løjt og Kruså, men det også disse udgifter, der skal afskrives over 75 år.

I alle selskaberne i Arwos har man investeret 168 mio. kr.

Koncernens omsætning på 244 mio. kr. skal foruden omkostningerne også dække investeringerne på 168 mio. kr., og ser man på pengestrømme i alt, så er der et underskud i på -58,4 mio. kroner i forhold til de penge der er blevet opkrævet.

Behov for lån
De -58,4 mio. kr bliver i år dækket af overskud fra tidligere år, hvor investeringsniveauet har været lavere. Den løsning holder ikke i længden, fortæller bestyrelsesformanden.

– Byggeboomet i 60’erne og 70’erne giver en renoveringspukkel i disse år, fordi kloakken er slidt og skal klimatilpasses. Derfor er det nødvendigt at opretholde et højt investeringsniveau mange år frem. Vi vil inden for et til to år få et behov for at optage store lån med en lang afskrivning. Derfor er det betryggende, at ledelsen i Arwos allerede nu er i dialog med pengeinstitutter, fortæller Kjeld Hansen.

De 168 mio. kr., som er blevet investeret i 2023, fordeles med 150 mio. kr. i Spildevand A/S og 15 mio. kr. i Vand A/S. I Affald A/S har man – efter et et par meget aktive år med investeringer i nye affaldsbeholdere – haft et mere stille år.

Nøgletal (t.kr.) 2023 2022
Årets resultat 54.521 33.457
Investeringsaktivitet 168.390 151.514
Årets forskydning i likvider -58.376 -15.352

14-05-2024 – Arwos hamrer og banker for at udnytte energien i slam bedre

Fra på tirsdag den 21. maj hamres og bankes der på Stegholt Renseanlæg i Aabenraa, hvor pæleramningen til et kommende fundament finder sted.

Beboere i området kan i en kortere periode være generet af støj, når pælene skal rammes i jorden. Derfor er de blevet varslet af entreprenøren via SMS.

Arwos opfører en 500 m3 stor slamlagertank i forbindelse med renseanlægget, som skal bidrage til mere grøn strøm.

”Med den nye tank sikrer vi vores biogassystem, så biogassen bliver inde i systemet. På den måde kan vi bedst muligt udnytte den bæredygtige ressource. Det er jo grøn strøm,” siger Signe Schytt Nielsen, projektleder ved Arwos Spildevand.

Den nye tank bliver nemlig med gasudtag. Det gør, at der bliver mulighed for at udnytte gassen bedre end i dag. Gassen sendes gennem en generator, der producerer el. Dette betyder, at Arwos kan levere mere grøn strøm til ledningsnettet.

Med blik for centralisering

Med en kapacitet, der er næsten dobbelt så stor som de eksisterende tanke, er den nye slamlagertank mere end en opgradering. Det betyder, at Arwos på Stegholt kan håndtere en større slammængde i fremtiden og være klar til den påtænkte centralisering, hvor spildevand fra mindre renseanlæg ledes til anlægget i Aabenraa.

Efter slammet har været i rådnetanken pumpes det udrådnede slam til slamlagertanken. Her kan slammet ligge og fortsætte afgasning, inden det skal videre til afvanding og senere ud på landbrugsjord.

Med den nye slamlagertank kan vi også fremover overholde de nyeste lovkrav fra Energistyrelsen.

Den nye tank forventes at stå klar i starten af december 2024. Dette nye byggeri er en del af en række projekter på Stegholt Renseanlæg, der skal forbedre den samlede effektivitet og klargøre til fremtiden).

05-04-2024 – Nu henter Arwos eternit for at højne service og arbejdsmiljø

Arwos har netop iværksat et forsøg, hvor de henter eternit hjemme hos private forbrugere i Aabenraa Kommune. Frem til den 1. maj er det fortsat muligt at aflevere eternit på genbrugspladsen. Herefter skal alt eternit bortskaffes med henteordningen.

“Vi har et ønske om at styrke arbejdsmiljøet for vores medarbejdere på genbrugspladserne. Med denne nye henteordning får vi eternit, som meget ofte indeholder asbest, ud af vores genbrugspladser. Asbest er meget sundhedsskadeligt,” siger Ole Damm, direktør i Arwos.

Når eternitten er afhentet, bliver den kørt direkte til nedgravning – eller deponering, som det kaldes. På den måde undgår Arwos, at der er asbestholdigt eternit på genbrugspladserne. Selve afhentningen koster ikke ekstra. Forbrugerne skal selv købe en bigbag-sæk, som er godkendt til asbestholdigt materiale, hvor de skal pakke eternitpladerne i. Selve afhentningen kan bestilles på Arwos’ hjemmeside.

“Jeg håber, at forbrugerne vil opleve det som et serviceløft. I stedet for at køre på genbrugspladsen kan man nu pakke pladerne og få dem hentet derhjemme,” siger Ole Damm.

Godkendte bigbags til asbestholdigt materiale kan købes i velassorterede byggemarkeder eller online.

Arwos afhenter eternit i lige ugenumre. Frem til den 1. maj vil det fortsat være muligt at aflevere emballerede eternitplader på genbrugspladsen, men herefter skal al bortskaffelse af eternit ske via henteordningen. Ordningen er kun for private forbruger

Husk: Før du piller taget ned:

  • Anmeld affaldet: Har du mere end et ton byggeaffald, skal du indledningsvist anmelde det til myndighederne.
  • Brug egnet arbejdstøj: Skal du selv pille taget ned, er det vigtigt, at du benytter de rette værnemidler. Det gælder især åndedrætsværn og støvafvisende arbejdstøj.
  • Køb en big-bag godkendt til asbest: Det vigtige er, at sækken er godkendt til asbest. Det vil typisk være markeret på sækken.

Læs mere om ordningen på www.arwos.dk/eternit

24-01-2024 – Vandmængder giver Arwos driftsproblemer i Bylderup-Bov og omegn

De enorme mængder regnvand får grundvandet til at stige i den vestlige del af Kommunen. Vandet løber ind i kloakken i Bylderup-Bov og Rens, hvilke umuliggør driften af kloaksystemet. Derfor advarer Arwos om vand i kældre i området.

– Vi er nu så udfordret, at vi har svært ved at opretholde driften af vores kloaksystem. Det betyder, at beboere bl.a. kan opleve vand på kørebaner og i kældre, udtaler Henrik Moesgaard, afdelingsleder i Arwos Spildevand.

Udfordringen består i, at undergrunden er mættet af regnvandet. Vandet finder i stedet vej til kloakken gennem private og offentlige kloakledninger.

– Kloakken har indtil nu fungeret som et dræn i området, men nu er kloakken fyldt. Lige nu ligger grundvandsstanden flere så højt, at det er på nippet til at komme op af kloakdækslerne, siger Henrik Moesgaard.

Opfordrer til reduceret vandforbrug
Arwos vurderer, at forbrugerne fortsat vil kunne bruge kloakken, men de kan opleve, at toiletter ”klukker” og trækker langsomt ud. Derfor opfordres forbrugerne i disse områder til at genoverveje deres vandforbrug.

– Det er en hjælp, hvis man i øjeblikket reducerer sit vandforbrug til et minimum. Dvs. undgå tøjvask og skylle ud efter tisseture osv., forklarer Henrik Moesgaard.

Arwos har siden efteråret haft indsat tankvogne for at ”tage toppen” i kloakken, så man kunne lette driften af kloakken. Det fortyndede vand er i stedet kørt til renseanlæg rundt i Kommunen. Det kan ikke lade sig gøre længere.

– Vores renseanlæg er nu så belastede af regnvandet, at vi ikke længere har kapacitet til at modtage vandet. Sagt på en anden måde: Vi har intet sted at køre vandet hen, fortæller Henrik Moesgaard, der understreger at den beslutning er taget i tæt dialog med Kommunen.

Meget fortyndet – men pas på
Torsdag tog Arwos prøver af det fortyndede spildevand. Det skete fra den brønd i Bylderup-Bov, hvor tankvogne indtil torsdag morgen kørte vand væk fra. Prøverne viser, at vandet er så fortyndet, at det ville overholde udledningskravene fra renseanlæggene. Men selvom spildevandet er meget kraftigt fortyndet, så opfordrer Henrik Moesgaard forbrugerne til agtpågivenhed.

– Man skal undgå fysisk kontakt med vand, der kommer op af dæksler, afløb og toiletter. Det kan nemlig udgøre en sundhedsrisiko – også selv om det er fortyndet, uddyber Henrik Moesgaard.

FAKTA: Læs mere om udfordringerne til indsivning i kloakken på www.arwos.dk/indsivning

20-10-2023 – Kommune og forsyning i opråb: Husk der er spildevand i oversvømmelses-vandet

Vandstanden stiger i disse timer, og udsigten til oversvømmelser visse steder virker uundgåelig. Det får nu Aabenraa Kommune sammen med spildevandsforsyningen, Arwos, til at komme med en klar appel:

– Man skal så vildt muligt holde sig fra oversvømmelses-vandet. Vandet kan nemlig indeholde rester af spildevand, som kan være sundhedsskadeligt, forklarer direktør fra Arwos, Ole Damm på vegne af Arwos og Aabenraa Kommune.

De kystnære kloaker bliver nemlig fyldt op med havvand, når oversvømmelserne går i land. Han medgiver, at spildevandet fortyndes meget, men derfor udgør kontakten fortsat en sundhedsrisiko.

– Hvis man er i kontakt med vandet, er det vigtigt, at man vasker sig grundigt efterfølgende, udtaler Ole Damm.

Kystnære pumpestationer slukkes

De steder, hvor det er muligt, har Arwos proppet kloakken til. Derudover har spildevandsselskabet siden torsdag slukket de kystnære pumpestationer, som man forventer bliver oversvømmet. Dét gør Arwos for at sikre, at de kan drifte på den anden side af oversvømmelserne.

– Hvis vi intet gør, så kortslutter styringen i den enkelte pumpe, når havvandet fylder den. På denne måde kan vi montere styringen igen, når vandet trækker sig tilbage – og hurtigere komme tilbage i drift, forklarer Ole Damm.

I mellemtiden opstuves spildevandet i kloakken – eller fortyndes op med havvandet.

– Vi så helst, at spildevandet blev i kloakken, men den mulighed er vi forbi i det kystnære områder. Det er en ekstrem situation, som kræver ekstreme løsninger. Det er også derfor, at vi appellerer til, at folk er påpasselige, siger Ole Damm.

23. april 2025

Driftstatus

Ingen aktuelle driftforstyrrelser

Åbningstider i dag

Genbrugspladser

Aabenraa
08:00 - 18:00
Padborg
10:00 - 17:00
Tumbøl
10:00 - 17:00
Kliplev
Lukket
Kobro
10:00 - 17:00

Haveaffaldspladser

Stubbæk
Døgnåbent
Løjt
Døgnåbent

Genbrugsbutikker

Padborg
10:00 - 17:00
Aabenraa
10:00 - 17:00
Kundeservice
08:30 - 15:00
→ Se alle åbningstider og adresser
23. april 2025

Driftstatus

Ingen aktuelle driftforstyrrelser