Anlægsarbejdet ligger stille i perioden marts – oktober 2024
Kloakfornyelse:
Kloakken er af ældre dato, og klar til at blive renoveret. Da Arwos vand, Aabenraa fjernvarme og Sct. Nikolai Kirken også har arbejder i området er det nærliggende at arbejde på samme tidspunkt som dem, for at mindske gener ifm. arbejderne.
Omlægning af vandledning:
Drikkevandsledningerne er af ældre dato, og klar til at blive renoveret. Da Arwos spildevand, Aabenraa fjernvarme og Sct. Nikolai Kirken også har arbejder i området er det nærliggende at arbejde på samme tidspunkt som dem, for at mindske gener ifm. arbejderne.
Komme i løbet af uge 23.
Når separeringen er færdig ledes tag- og overfladevand i sit eget system og spildevandet i et andet. Spildevandet ledes fortsat til renseanlægget, men regnvandet vil i fremtiden ledes til et regnvandsbassin og videre til recipienten og ud i Flensborg fjord.
Parkeringspladsen udtages for en lille periode. Vandledningen ligger i rabatten, så rabatten i den ene side af vejen vil blive lukket af. For at få plads til materiel og materialer vil noget af kørebanen blive inddraget. Det tilstræbes, at der er adgang til ejendommene hele tiden, men det kan ikke undgås, at der kortvarigt i forbindelse med arbejdet vil være begrænset adgang til de enkelte ejendomme. Vi informerer naturligvis på forhånd, når det bliver aktuelt.
Arwos etablerer kloakledningerne i vejen, og når vi kommer forbi dit hus, sætter vi også en skelbrønd til spildevand og stikledning til regnvand.
Du skal etablere og betale separeringen på egen grund. Om du lægger en ledning eller graver faskiner ned, blander vi os ikke i, men dine løsninger skal som minimum godkendes af en aut. kloakmester.
Efter vores færdigmelding har du minimum 6 måneder til at tilslutte dig de nye skelbrønde.
Færdigmeldingen sker ved, at du får en autoriseret kloakmester til at gennemføre og godkende tilslutningen. Færdigmelding sendes til Aabenraa Kommune, som registrerer omkoblingen.
Når vandledningen er etableret, skal den kobles om, så der kommer vand på den. I den forbindelse bliver det nødvendigt at lukke for vandet til hele vejen. Når de enkelte vandstik skal etableres, er det nødvendigt at lukke for vandet til de enkelte ejendomme.
Vi informerer om driftsforstyrrelser via vores SMS-ordning, og vi anbefaler derfor, at man tilmelder sig ordningen – læs mere her.
Ja. Når der igen åbnes for vandet, kan der forekomme misfarvninger af vandet eller vandet kan indeholde små bobler, så det ser helt hvidt ud. I nogle tilfælde er det nødvendigt at rense filtre i vandhaner m.v. pga. belægninger i vandrørene i ejendommen har revet sig løs.
Det er ufarligt, men det kan være nødvendigt at lade vandet løbe i hanerne til det bliver klart igen.
Når vandledningen er lagt, skal den skylles igennem, inden den kobles til. På den måde sikre vi os, at vandet er 100% rent, inden ledningen kobles til din ejendom. Det kan godt tage dage, inden prøverne er inden for grænseværdierne, og i den periode kan der være vand på kørebanen.
Gennem din vandregning eller husleje betaler du for, at drikkevandsnettet vedligeholdes. Der er altså ikke nogen ekstra regning forbundet med projektet.
Som udgangspunkt tilkobles din gamle vandledning ved skel. Hvis du ønsker, at det nye vandstik skal føres ind et andet sted på grunden, skal du kontakte os. Så vil vi undersøge mulighederne.
På de strækninger hvor der vil være problemer med affaldsindsamlingen, vil lodsejeren blive kontaktet forud for opgravningen. Der vil det blive beskrevet, i hvilket omfang affaldsindsamlingen er påvirket samt hvordan entreprenøren hjælper med at stille beholderne ud til nærmeste opsamlingssted.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til regningen, affaldsløsningen, spildevands- eller vandforsyningen.
TLF. 76 93 00 00
Vi sidder også klar til at svare på dine spørgsmål på Facebook.
→ ÅbnHar du akut brug for hjælp - eks. ved brud på kloak eller vandledning - skal du ringe til Falck:
TLF. 7022 0366